Trouwen algemeen

Voorbereiding bruiloft

Er komt veel kijken bij de voorbereiding van je bruiloft. Hoe dichterbij het komt, hoe hoger de druk (en de stress). Naast het uitkiezen van ringen moet je denken aan het sturen van uitnodigingen, de locatie, het eten, dé taart, drank, muziek, een eventueel thema  etc.

Uitnodigingen

Bedenk hoe je de uitnodiging eruit wilt laten zien: klassiek of juist feestelijk. Het is over het algemeen redelijk gebruikelijk en leuk om een foto van jullie als bruidsstel te gebruiken. Je kunt de uitnodiging natuurlijk helemaal zelf maken, maar het kan ook een goed idee zijn om dit door een professional te laten doen. Leg goed uit hoe jullie de uitnodiging in gedachte hebben en laat de professional een aantal ontwerpen maken. Dan de volgende stap: de uitnodigingen verzenden. Via de post is leuk en persoonlijk, maar in dit digitale tijdperk wellicht wat achterhaald. Veel stellen sturen hun uitnodigingen dan ook ‘gewoon via de mail’. Wat erg aan te raden is, is om de uitnodigingen te verzenden in de vorm van een esp-bestand. Kijk voor uitleg over eps-bestanden eens op deze site: http://www.eps-bestand.nl. Versturen maar!

Locatie

Kies een locatie die dicht bij jullie staat, dat maakt het extra persoonlijk en memorabel. Een plek met betekenis, zoals: waar hebben jullie elkaar ontmoet? Eerste zoen? Waar is het aanzoek gedaan? Wanneer jullie tot overeenstemming zijn over de locatie, moet je in gesprek gaan met de eigenaar en gaan nadenken over de aankleding van deze locatie.

Eten

Het is het makkelijkst om een cateringbedrijf in te huren. Daarnaast moet je bepalen of je kiest voor een lunch en diner of juist enkel en alleen voor hapjes. Ga voor een cateringbedrijf die voor alle gasten wat wils heeft, vlees, vis maar ook vega. Niet geheel onbelangrijk: de taart! Begin tijdig met het kiezen van een taart. Ga op zoek naar de beste taartenbakker in de buurt. Persoonlijk vinden wij namelijk dat de taart een belangrijke indruk achter laat, dus investeer hierin!

Drank

Een open bar is natuurlijk ideaal. Zo kunnen gasten onbeperkt drinken en hoef je je geen zorgen te maken over de voorraad. Helaas kan een open bar nogal duur zijn. Een goed alternatief is daarom om bekenden achter een bar te laten staan en zorgen voor genoeg voorraad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like